SEO paslaugos – tik rimtos ir tik su rekomendacijomis

Internetiniai projektaiIT naujienosTechnologijos

SEO paslaugas dabar teikia beveik kiekviena interneto kūrėjų įmonė. Bet ar tai iš tiesų, ko jums reikia? Jums reikalingi tik profesionalios SEO paslaugos Vilniuje, Kaune ar kitame mieste.

Kodėl būtinai tam tikrame mieste? Ar negalima samdyti kokios indų ar kinų kompanijos? Jie viską padarytų pigiau. Jų seo auditas kaina su mūsiškiais konkuruoti negali… Bet kaina dar ne viskas. Svarbu, kad SEO specialistai jus galėtų pakonsultuoti, su jais galėtumėte susitikti ir aptarti visas strategijas. Tai ilgalaikiai partneriai, todėl jūsų pasirenkamos SEO paslaugos Kaune ar Klaipėdoje turi būti labai kokybiškos. Beje ar SEO paslaugos Klaipėda pigesnė, nei Vilniuje? Viskas priklauso nuo jūsų projekto dydžio. Lietuva – maža šalis, tad SEO reklama kainuoja visur gana panašiai.

Kai kas mano, kad optimizavimą galima atlikti ir patiems. Įvairūs specialistai (pavyzdžiui „SEO mama“) organizuoja kursus ir visokias mokyklas, kuriuose moko SEO pagrindų. Juos žinoti verta, tačiau neapsigaukite – patys kokybiškai atlikti optimizacijos negalėsite, jei šioje rinkoje nedirbsite nuolatos. Google reikalavimai keičiasi kas keli mėnesiai, tad reikia viskuo domėtis ir žinoti, susidurti su tam tikrais probleminiais atvejais, kad kitiems klientams teikdami paslaugas galėtumėte tinkamai spręsti problemas. Nepakanka pasiskaityti populiaraus tinklaraščio seopaslauga lt ar seo lt, kad viską sužinotumėte. Tai daug laiko ir išmanymo reikalaujantis darbas, tad jokie kursai nepadės tapti SEO specialistais. Čia tas pats, kas su fotografais. Juk palankę 2 mėnesių fotografavimo kursus netapsite profesionaliu spaudos ar gamtos fotografu – tam reikės daug darbo, kantrybės ir net pinigų. Neapsigaukite, rinkitės tik patyrusius SEO specialistus, kurių SEO paslaugos yra efektyvios, o ne standartinės.

Beje, interneto svetainių kūrėjai atlieka tik bazines vidinio optimizavimo užduotis. Tai niekaip negali būti vadinama SEO paslaugomis, nes jie paprastai neturi vieno esminio dalyko – analizės įrankių. Kaip galima atlikti paslaugą kokybiškai, jei neišanalizuoji rinkos ar esamo puslapio, nenustatai klaidų ar kitų trūkumų? Naudotis viešai prieinamais nemokamais SEO įrankiais gali kiekvienas rinkodaros specialistas, tam SEO ekspertu būti nereikia. SEO paslaugos apima ne tik vidinį SEO, bet ir išorinį, UX, socialinius tinklus ir kitas sritis. Deja, interneto puslapius kuriantys specialistai tokių galimybių paprastai neturi.

Paradoksalu, bet SEO specialistai gali sukurti jums svetainę, o interneto svetainių kūrėjai atlikti kokybiškas SEO paslaugas – nelabai…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *