Klinkerio plytelės: kaip pasirinkti?

Namai ir aplinka

 

Klinkeris – itin tvirta medžiaga, kuri pasižymi puikiomis savybėmis, tokiomis kaip atsparumas temperatūros pokyčiams ar cheminėms medžiagoms. Ji išgaunama naudojant sudėtingus gamybos procesus, kuomet molis arba į molį panašios medžiagos ir jo mišiniai yra deginami itin aukštoje temperatūroje. Tai reikalinga tam, kad jis taptų kietas ir tvirtas lyg akmuo. Dėl savo puikių savybių klinkerio plytelės dažnai naudojamos namų ar kitų patalpų įrengime. Populiarus tiek klinkeris interjere, tiek klinkerio plytelės eksterjere.

Kaip ir bet kokia kita apdailai naudojama medžiaga, klinkerio plytelės gali būti labai skirtingų tipų ar dizaino. Todėl renkantis tinkamiausią gaminį dažnai kyla begalė klausimų. Kad paieškos procesas būtų kuo greitesnis ir paprastesnis, dalinamės patarimais, kaip pasirinkti klinkerio plyteles.

Tipas

Pirmasis dalykas, kurį turite įvertinti, jei jus domina klinkerio plytelės – jų tipas. Ši medžiaga yra plačiai vertinama dėl įvairiapusiško panaudojimo. Tai gali būti puikus pasirinkimas, jei statote namą ir ieškote medžiagų, kurios turi puikias šilumos sulaikymo savybes. Tokiu atveju jums reikalingos klinkerinės plytelės sienoms ar fasadui. Pastarosios taip pat gali būti keleto rūšių: aštriabriaunės sendintos, glazūruotos ir pan. Tad prieš renkantis plyteles vertėtų išsianalizuoti, koks fasado dizainas tinkamiausias. Klinkerio plytelės taip pat gali tapti puikia puošmena jūsų interjere. Jomis dengiamos virtuvės sienos, kadangi tai karščiui atspari medžiaga, klinkerio plytelėmis labai dažnai atliekami apdailos darbai šalia židinių.

Kaina

Dar vienas svarbus kriterijus, kuriuo vadovaujasi daugelis žmonių, įrenginėjančių būstą ar kitas patalpas naudojant klinkerio plyteles – jų kaina. Iš pradžių galite pabandyti išsiaiškinti jų įkainius naršydami internete. Pakaks suvesti jus dominantį plytelių tipą ir šalia žodelį „kaina“. Populiarūs ir dažnai naudojami pavyzdžiai: klinkerio plytelių kaina, sendintos klinkerio plytelės kaina, „Moki veži“ klinkerio plytelės kaina, lanksčios klinkerio plytelės kaina ir pan. Jei norite pasidomėti ar palyginti kainas kitose šalyse, viena populiariausių paieškų yra klinkerio plytelių kaina Lenkijoje. Taip pat daugelį domina klinkerinės plytelės klijavimas ir meistrų darbo valandos kaina. Tokios sukonkretintos paieškos padės atsifiltruoti aktualiausią informaciją ir rasti geriausius pasiūlymus, kurie atitiks jūsų poreikius bei galimybes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *