Vaikučio nujunkymas iki 1 metų

Sveikata ir grožis

kūdikis

Kiekvienai mamai vis kitaip, daug priklauso nuo priežasties, dėl kurios ji nustoja žindyti: gal grįžta į darbą, ar apsisprendžia  nebeduoti krūties, nes vaikučiui sukako vieneri metai. Nusprendusi mama eiti į darbą, kūdikį nujunkyti turėtų bandyti dar prieš porą savaičių, kad vaikutis turėtų laiko prisitaikyti prie naujos padėties. Vienas vaikas, nematydamas mamos ir nemiegodamas šalia, nuo pieno atpranta per kelias dienas, o kitam prireikia savaitės. Vaikas lengviausiai atpranta nuo krūties artėjant pirmam gimtadieniui. Iki dviejų metų žindytą vaikelį nujunkyti daug sunkiau, nes tai tampa  įpročiu. Tokio amžiaus mažylis krūties nori ne dėl pieno, o trokšta mamos šilumos ir paguodos. Mažylis žino-  kai jis žinda, mama visada kartu su juo, todėl ir nenori netekti krūties pienelio.

Ką galima pasiūlyti vaikučiui vietoj mamos pienelio?

Patarimai mamoms: norint atpratinti nuo krūties, turit dienai kitai išvykti iš namų ir vaikelį palikti su tėčiu ar močiute, vietoj mamos pienelio galima pasiūlyti morkų, obuolių sulčių ar arbatėlės, nauja vieta, įspūdžiai vaikučiui padeda užsimiršti.

Žindymo reikšmė vaiko sveikatai

Motinos pienas yra geriausias natūralus vaikučio maistas.  Motinos piene yra  visų kūdikiui reikalingų medžiagų, jis tinkamas kūdikio virškinamajam traktui, todėl gerai pasisavinamas. Visa tai skatina gerą vaiko augimą  ir fizinį vystymasi. Motinos piene veikia biologiškai aktyvūs imuninės sistemos elementai: baltieji kraujo kūneliai, antikūniai stabdantys bakterijų ir virusų dauginimasi ir kt. Maitinimas krūtimi yra motinos ir vaiko bendravimo pagrindas, atsiranda glaudus tarpusavio ryšys, toks maitinimas turi įtakos vaiko ugdymui, o motinai padeda geriau suprasti savo kūdikį ir pajusti jo poreikius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *