Kaip veikia SEO?

Internetiniai projektaiIT naujienosTechnologijosVerslo naujienos
SEO

Optimizavimas paieškos sistemoms (angl. Search Engine Optimization), dar vadinama SEO, reikalinga tam, kad padidintų lankytojų  ir paieškos srautą į tam tikrą puslapį ir iškeltų jį į pirmas pozicijas nemokamų paieškos sistemos rezultatų sąraše.

Ši optimizacija yra skirstoma į dvi kategorijas: on-site (vidinė tinklapio kokybė ir off-site (išoriniai veiksniai). Tam, kad būtų galima atlikti sėkmingą SEO optimizaciją, rekomenduojama skirti pakankamai dėmesio tinklapio kūrimui. Labai svarbūs yra šie kokybės kriterijai: 1) tinklapio greitis; 2) titulinis puslapis, kuriame būtų bent 1000 žodžių; 3) originalios nuotraukos ir vaizdo medžiaga; 4) populiariausių socialinių tinklų mygtukai; 5) tinklalapio žemėlapis; 6) privatumo politika ir asmens duomenų apsaugos taisyklės; 7) nurodyti kontaktai; 8) dažniausiai užduodamų klausimų puslapis; 9) nuorodos į aukštos kokybės ir geros reputacijos puslapius; 10) nuolatinis turinio atnaujinimas (rekomenduojama tai daryti bent kartą per savaitę); 11) patogi ir aiški tinklapio struktūra; 12) ribotas reklamos kiekis; 13) tinklapio apsauga nuo kenkėjiškų programų įdiegimo; 14)geros kokybės antraštės ir aprašymai, naudojant pagrindinį raktažodį;15) tinklapis turėtų būti pritaikytas įvairiems mobiliems įrenginiams; 16) rekomenduotina tinklapiui sukurti tinklaraštį (angl.blog), kur būtų naudojami reikalingi su juo susiję raktažodžiai.

Kalbant apie išorinius veiksnius (angl. off-site) – tai yra itin svarbi SEO dalis. Tam, kad atlikti kokybišką informacijos paieškos sistemos optimizaciją, reikalingas didesnis nuorodų kiekis. Pagrindinis tikslas – į norimą puslapį pritraukti kuo daugiau nuorodų, susijusių su panašios srities aukštos kokybės tinklalapiais. Pačios geriausios nuorodos yra tos, kurios yra sukurtos skaitytojui. Taip pat naudingos yra tos nuorodos, kurios yra susijusios su svečio pranešimais (angl. guest post). Jos dažniausiai yra randamos savo srities tinklaraščiuose ar tinklapiuose, kur pagal tam tikrus kriterijus yra generuojami straipsniai.

Ieškantiems kokybiškų SEO paslaugų rekomenduojama pasinaudoti: https://www.seospiders.lt/seo-paslaugos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *