Logotipų atnaujinimas – dažna paslauga?

Technologijos

logotipo atnaujinimas

Logotipų kūrėjai kartais sulaukia gana netradicinių užsakymų. Vienas jų – esamo logotipo atnaujinimas. Kuo gi jis toks netipiškas?

Logotipų atnaujinimas yra gana neaiški paslauga, todėl dizaineriams kartais tenka aiškinti užsakovams, ką jie gali ir ko jiems tikrai reikia.

Logotipo atnaujinimas yra kūrybinis procesas. Paimamas senasis logotipas ir jis suformuojamas kitaip, naujoviškiau, pagal dabartines logotipų kūrimo tendencijas. Tai nėra taip jau paprasta, nes reikia išlaikyti esamą prekės ženklo stilistiką, spalvinę gamą, o kartais net ir tipografiją (šrifto rūšį, dydį, raidžių savybes)

Kartais logotipo atnaujinimas yra gana paprastas ,nes reikia pakeisti tik keletą elementų, o kartais sukuriamas praktiškai visiškai naujas logotipas. Dėl to tiek atnaujinimas, tiek sukūrimas kainuoja tiek pat.

Dizaineriai šio darbo imasi nenoriai. Ir ne veltui. Užsakovas yra paieškos stadijoje. Turėdamas seną logotipą jis ieško kažko naujo, dėdamas visas viltis į naująjį dizainą, kad jis iš karto atneš aukso kalnus. Dėl to perdarinėjamas logotipas kas 3-5 metai. Ar ne per dažnai? Minimalius pakeitimus didelė kompanijos atlieka kas pora metų, atnaujinimą daro kas 5-10, o logotipą keičia dar rečiau. Aišku, nebent įvyksta koks verslo pirkimo sandoris, kurio pasekmė – dvigubas logotipas, atspindintis abiejų kompanijų vertybes.

Logotipų atnaujinimo paslaugos nereiktų maišyti su logotipo perpiešimu. Tai atskiras techninis darbas, kurį padaro bet kuris dizaineris, dirbantis su vektorine grafika. Paimamas senas logotipas, persikeliamas į vektorinio dizaino programą ir tada bandoma perpiešti jį būtent toje programoje. Taip pavyksta sukurti kokybiškesnį logotipą, kurį galima naudoti didesnio raiškumo reklamoje, pavyzdžiui, lauko, kur paprastas 300 dpi logotipas atrodo gana prastai. Toks perpiešimas kainuoja gana nebrangiai, nes realiai sugaištamas dizainerio laikas – jokios kūrybos jam nereikia.

Logotipo atnaujinimas yra būdas bendradarbiauti su kitais dizaineriais. Toks naujas požiūris visada yra sveikas ir sveikintinas, nes tretiesiems asmenims iš šalies viskas visada geriau matosi. Nauji dizaineriai iš naujo įvertins esamą logotipą ir jo elementus ir pasiūlys, kaip viską jame pagerinti. Ar tai pasiseks? Sudėtinga atsakyti iš karto. Viskas priklausys nuo kliento pasitikėjimo kūrėjais. Akivaizdu tik kad rezultatas visada nustebins ir savininkus ir jų lojalius klientus. Kažkas gali net pradėti bambėti „senasis logotipas atrodė kur kas geriau…“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *