Darbas Vokietijoje ir kaip jį rasti

PaslaugosVerslo naujienos

darbas vokietijoje

Šiomis dienomis darbo paieškos tampa vis sudėtingesne užduotimi. Visos didžiosios tarptautinės kompanijos ima vis labiau pasikliauti šiuolaikinėmis technologijomis, mažindamos savo darbuotojų skaičių. Todėl vietoje to, kad jie pasamdytų daug vidutinių gabumų ar mažiau patirties turinčių darbuotojų, pirmenybę skiria vos keliems žmonėms, kurie yra tikri savo srities profesionalai, tokiu būdu užtikrinant, kad reikalai darbovietėje klostysis tinkama linkme. Tuo tarpu, jei šiandien jus labiausiai domina darbas Vokietijoje, yra keli svarbūs veiksniai, apie kuriuos jūs turėtumėte žinoti.

Naudingi patarimai darbui Vokietijoje

  1. Susitaikykite su tuo, kad reikalai nesiklostys labai lengvai. Rasti mūsų lūkesčius atitinkantį darbą nėra paprasta užduotis – nepaisant to, apie kurią užsienio šalį mes bekalbėtume. Ir tai ypač svarbu suprasti kalbant apie darbą Vokietijoje, kur bene kiekvienas yra puikus savo srities specialistas. Vokiečiai yra žinomi kaip nuostabūs darbuotojai, kurie visuomet siekia tobulumo ir yra vieni iš našiausiai dirbančių darbuotojų pasaulyje. Todėl jei planuojate pradėti dirbti Vokietijoje, nuo pačių pirmųjų savo naujojo darbo dienų turėtumėte skirti visas savo pastangas ir visus sugebėjimus, kad pasiektumėte pačius geriausius rezultatus.
  2. Turite būti kantrūs – viskam savas laikas. Kuomet jūs padarysite viską pagal iš anksto nustatytas taisykles ir visą protokolą, viskas, kas jums beliks – tai laukimas. Yra daugybė veiksmų, kuriuos galima padaryti ieškant darbo, tačiau tuomet, kai pateikiate savo paraišką, turėtumėte išlikti kantrūs. Nepaisant to, kaip stipriai jūs norėtumėte gauti darbą pasirinktoje kompanijoje, negalite sau leisti elgtis desperatiškai. Nei viena kompanija to nemėgsta ir nei viena iš jų neskiria pirmenybės nekantriems kandidatams į naują darbo vietą.
  3. Negalite kovoti su sistema. Vien todėl, kad Lietuvoje daugelis dalykų yra išsprendžiami labai greitai, nereiškia, kad ir Vokietijoje viskas einasi lygiai taip pat. Vokiečiai turi savo „sistemą“, kuria vadovaujasi ieškodami darbuotojų ir juos tikrindami. Nuo tos akimirkos, kai jūs parodysite esantys nekantrūs ir bandysite apeiti sistemą, būsite laikomi neprofesionaliais ir netinkamais kandidatais. Todėl niekuomet neleiskite sau elgtis skubotai ir neapgalvotai. Apie save potencialiam darbdaviui formuokite teigiamą įspūdį.
  4. Skirkite laiko pasiruošimui. Jūs jau buvote įspėti dėl nekantrumo, kuris yra labai neigiamai vertinamas Vokietijoje, tačiau jūs taip pat turėtumėte skirti pakankamai laiko ir pastangų tam, kad tinkamai pasiruoštumėte jūsų laukiantiems pokalbiams su potencialiais darbdaviais. Vokiečiai yra labai protingi, todėl jokiu būdu darbo pokalbio metu nepasirodykite prastai (švelniai tariant). Būkite tikri, kad jus vertins kaip tikrą savo srities profesionalą, kuriuo jūs neabejotinai ir esate! Tuo tarpu, jei manote, kad tam tikrose srityse galėtumėte pasitempti, skirkite daugiau laiko ir patobulinkite savo įgūdžius – tuomet jums nebeliks dėl ko jaudintis.
  5. Neturėkite nerealistiškų planų. Jei jus domina darbas Vokietijoje, turite į visą tai žvelgti realistiškai. Nuo tos akimirkos, kai jūs pradėsite save apgaudinėti ir įsivaizduosite galimybes, kurios yra visiškai nerealistiškos ir niekaip nesusijusios su tikrąja situacija, reikalai ims klostytis priešinga linkme. Nepaisant to, kaip viskas klostysis pradžioje, turite išlikti pozityvūs, tačiau kartu neleisti sau pernelyg daug svajoti. Nei viena kompanija Vokietijoje nenorės samdyti darbuotojo, kuris į savo darbą ir galimybes nežvelgia praktiškai ir nenori matyti dalykų tokių, kokie jie iš tikrųjų yra. Vokietijos kompanijose nėra vietos žmonėms, kurie yra naivūs ir vėjavaikiški.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *