Lietuvos kurortai darosi vis patrauklesni Lietuviams

Sveikata ir grožis

poilsis

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų savo vasaros poilsį renkasi praleisti Lietuvos kurortuose, kurie kasmet siūlo vis geresnes ir kokybiškesnes paslaugas.

Pasak valstybinio turizmo departamento, vietinių turistų skaičius mūsų šalyje auga jau kelintus metus iš eilės. Šiuo metu vietinis turizmas sudaro beveik pusę visos Lietuvos turizmo rinkos. Daugiausia po Lietuvą keliauja Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestų gyventojai.

Taigi, į kuriuos kurortus dažniausiai traukia poilsiautojai? Pirmoje vietoje puikuojasi Druskininkai ( 2017 metų duomenimis, šį miestą aplankė 193 tūkstančiai turistų) antroje vietoje yra Palanga (šį kurortą aplankė 189,6 tūkstančiai vietinių turistų), taigi, kad ir kaip būtų keistą, poilsį Druskininkuose (https://www.poilsisdruskininkuose.lt) renkasi didesnė dalis žmonių nei poilsį Palangoje. Įdomus faktas: vidutinė vietinio turisto kelionės trukmė – apie 3 nakvynes.

Sezonui pasirengė

Tai, kad vis daugiau tautiečių renkasi Lietuvos kurortus reiškia, kad jie darosi vis patrauklesni turistams. Tai patvirtina ir patys miestai, prieš vasaros sezoną kurortai stengiasi sugalvoti ką nors naujo ir įdomaus. Didelis dėmesys skiriamas infrastruktūrai, paslaugų kokybei gerinti.

Atkreipkite dėmesį į Palangą. Kurortas tapo daug tvarkingesnis ir švaresnis. Sekantis dalykas – miestas vis daugiau dėmesio skiria kultūrai. Vis daugiau organizuojama kultūros renginių, o tai keičia miesto veidą į gerą pusę.


Ramiam poilsiui

Ieškantys ramaus poilsio prie jūros renkasi Neringą. Šis kurortas jau kurį laiką yra mėgstamas tų, kurie kurie nori ramesnio poilsio, pavyzdžiui, šeimų su mažais vaikais ar vyresnio amžiaus poilsiautojų. Šiame krašte rasite tikrai įdomių objektų, keli iš jų yra Lietuvoje pilkųjų garnių ir didžiųjų kormoranų perėjimo vietų Juodkrantėje, Į šiuos objektus dabar turistai gali nukeliauti dar patogiau nei prieš tai. Nuo pietinės Juodkrantės dalies iki pilkųjų garnių ir didžiųjų kormoranų perėjimo vietos nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas,

 

 

Norite ramiai pailsėti, tačiau jūra netraukia? Ne bėda! Tam puikiai tinka Birštonas. Čia lankytojų laukia ne tik gausybė SPA centrų viešbučių bei sanatorijų, bet ir mineralinio vandens paviljonas „Birutės vila“, kur galima nemokamai ilsėtis, atgauti jėgas, mankštintis ar gurkšnoti vaistažolių arbatą.

Tad, labai džiugu, kad Lietuvos kurortai tampa vis patraukliasni turistams ir čia yra sulaukiama vis daugiau svečių ne tik iš užsienio, bet ir mūsų tautiečių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *