Kada reikia dantų implantų?

Sveikata ir grožis

implantai

Sulaukus senatvės retas žmogus gali pasidžiaugti ir pasigirti kad nereikia lankytis pas stomatologą. Dantų implantai išsprendžia daugelį problemų susijusių su maisto kramtymų, blogu burnos kvapu, kokybiškai įdėtas implantas dažnu atveju tarnauja žmogui iki gyvenimo pabaigos. Nobel biocare implantai kainos nėra didelės todėl nereikia bijoti ir nutolinti dantų taisymą į vėlyvą senatvę. Kada turėtumėte susimastyti apie dantų implantus?

 

Ne visuomet dantis pavyksta suremontuoti taip kad jie tarnautų ilgai. Pažeistas dantis netgi uždėjus plombą nebėra toks stiprus nes yra nevientisos masės. Dantis gali nutrupėti ar suskilti kai kandame kietą maistą pvz riešutus. Įvertinti danties pažeidimą ir nuspręsti ar jau reikalingas implantas turi stomatologas.

 

Jeigu jums anksčiau buvo ištrauktas dantis ir išvalyti kanalai, praėjo bent 6 mėnesiai ir žaizda užgijo reiškia galima pradėti naujo danties implantavimą. Jeigu tai yra priekinis dantis ir bendraudami su žmonėmis negalite laisvai šypsotis ir juoktis tai norėsite padaryti greičiau. Be krūminių dantų žmonės pragyvena ilgus metus kol sugenda kiti dantys ir implantacijos procedūra tampa neišvengiama.

 

Dar vienas priežastis kuomet žmonės nusprendžia kad jiems reikia dantų implantų yra nepasitenkinimas dėvint protezus. Atsilaisvinę, blogai pritvirtinti protezai sukelia diskomfortą ir galų gale juos reikia pakeisti stabiliais dantų implantais. Pakeitus išnyksta tokios problemos protezo iškritimas iš burnos valgant ar kalbant, nebereikia nuolat tikrinti ar protezas gerai laikosi burnoje, ar nėra maisto likučių ir pan. Be to, naudojant dantų protezus nežymiai pasikeičia žodžių tarimą ir kalbos raiška.

 

Net ir brandžiame amžiuje ne tik vyrams bet ypač moterims yra svarbu atrodyti patraukliai. Iškritus dantims žandikaulių oda suglemba ir veidas praranda formą, žmogaus veido išraiška tampa niūresnė ir asmuo atrodo dar vyresnio amžiaus nei iš tikro yra. Įdėjus implantus stimuliuojamas žandikaulio kaulas ir raumenys ir skruostai išlieka neįdubę.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *