Kaip išsirinkti tinkamiausią vandens siurblį?

Verslo naujienos

siurblys

Šiame straipsnyje apžvelgsime į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis vandens siurblį. Pagrindinis klausimas į kurį turite atsakyti – kokia siurblio paskirtis, ar naudosite namų sąlygomis retkarčiais ar tai bus kasdien našiai dirbantis siurblys kuris privalės išsiurbti tarkime ne mažiau 10 kubinių metrų per parą.

 

Lengva suklysti

 

Technobaltic.lt pardavėjas Aurimas pataria prieš perkant siurblį žinoti bent jau apytikslius reikalavimus keliamus įrenginiui ar eksploatacijos sąlygas nes priešingu atveju galite nusvilti nagus. Kiek metrų gylio yra šulinys, koks patalpos plotas iš kurios reikia pašalinti vandenį, į kokį aukštį reikės pumpuoti vandenį? Tai tik keletas klausimų į kuriuos atsakymą reikia žinoti kad nusipirktumėte ne per silpną vandens siurblį, iš kitos pusės, jei labai galingo siurblio nereikia tai tokiam ir nebūtina leisti pinigų. Čia galioja paprasta logika, kiekvienam įrankis turi atitikti darbą. Kai vandens siurblių pasirinkimas parduotuvėse toks didelis atrodo nesunku išsirinkti bet kai žinome konkrečias specifikacijas kurios tinka tik mūsų atveju šis asortimentas susiaurėja iki keletos siurblių modelių kurie iš tikro tinka šiam darbui.

 

Našumas

 

Kiek kubinių metrų vandens reikia išsiurbti arba tiekti laistymui, baseinui, tvenkiniui. Pagal šį rodiklį bus atitinkamas ir pats siurblio galingumas tačiau į šį skaičių jums nereikia kreipti dėmesio. Iš esmės svarbesni siurblio rodikliai yra spaudimas ir vandens srovės pratekėjimo per įrenginį kiekis. Skirtingų gamintojų vandens siurblių specifikacija ant etiketės ir instrukcijoje nežymiai skiriasi todėl į tai didelio dėmesio nekreipkite.

 

Elektros tiekimas

 

Kaip planuojate aprūpinti vandens siurblį energija? Jei šalia yra pastovus stabiliai veikiantis elektros šaltinis tuomet siurblį galima pajungti į elektros tinklą. Deja ne visais atvejais tai galima užtikrinti todėl ten kur nėra elektros arba vandens siurblys reikalingas tik trumpą laiką naudojami mobilūs elektros generatoriai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *