Muitinės tarpininko paslaugos: saugus ir tvarkingas krovinio pervežimas

PaslaugosTransportasVerslo naujienos

muitinės tarpininkai

Kuo pasižymi muitinės tarpininko paslaugos ir kam jos reikalingos? Šiuos klausimus dažnai tenka išgirsti iš asmenų, kurie veža krovinį į kita šalį pirmą kartą arba yra asmenys, dar tik spėję „įmerkti kojas“ į logistikos verslą. Be abejonės,  galite savo krovinį transportuoti į kitas šalis ir be muitinės tarpininko paslaugų, bet, patikėkit, tai gali ilgai užtrukti ir tapti varginančiu procesu. Tad ką Jums gali suteikti muitinės tarpininko paslaugos?

Šios paslaugos yra labai naudingos tiems, kurie veža krovinius į Europos Sąjungos valstybes ir transportuoja prekes į trečiąsias  šalis. Nutarus pasinaudoti muitinės tarpininko paslauga, klientui suteikiamos garantijos visoms tranzito bei importo procedūroms.

Paprastoje šnekamojoje kalboje muitinės tarpininku laikomas asmuo, kuris teikia tarpininkavimo paslaugas atliekant visus muitinės formalumus. Tuo tarpu, oficialiai kalbant,  muitinės tarpininkas – tai įmonė, kuri skiria vieną atstovą konkrečiam klientui suteikti paslaugas muitinės pasienio kelio postuose, vidinėse muitinėse bei muitinės sandėliuose.

Verta žinoti, jog kvalifikuotas muitinės tarpininko atstovas turi pažymėjimą, savo asmeninį elektroninį parašą (EORI kodą). Norint tapti tokiu specialistu, reikia išklausyti atitinkamus kursus ir išlaikyti egzaminą. Tik tuomet gaunamas pažymėjimas ir pažyma, kuriai tarpininkų komandai asmuo atstovauja. Todėl kreipdamieji pagalbos, t.y. ieškodami muitinės tarpininko paslaugų, nebijokite pasidomėti Jums paskirto tarpininkavimo atstovo kvalifikacija ir turimais dokumentais.

Taigi, kokias paslaugas  Jums gali suteikti muitinės tarpininkas? Jis pildo visus muitinės procedūrose reikalingus dokumentus: bendruosius administracinius dokumentus (BAD), tarptautinio krovinių vežimo automobilių keliais važtaraščius (CMR), TIR knygeles (muitinės tranzito dokumentas, kuri naudojamas įrodyti muitų ir mokesčių sumokėjimo tarptautinę garantiją), leidimus ekonominį poveikį turinčioms procedūroms ir kt. Jeigu klientas  pageidauja, muitinės tarpininkai jį atstovauja visose muitinės procedūrose.

Kiekvieno kliento krovinio ar prekių transportavimo procesas turi savų konkrečių niuansų ir reikalingų atlikti procedūrų sąrašą.  Todėl šie specialistai suteikia reikalingas konsultacijas dėl visų tikslinių muitinės procedūrų pasirinkimo ir atlikimo. Norėdami plačiau ir detaliau sužinoti apie visas muitinės tarpininkų teikiamas procedūras, apsilankykite https://www.lez-terminalas.lt/.  Kvalifikuoti įmonės tarpininkai mielai Jums suteiks visą reikalingą informaciją.

Ne veltui pabrėžiame, jog labai svarbu yra tarpininkavimo įmonės ir jos atstovų kvalifikacija, nes pateikus visus užpildytus dokumentus, atsakomybė už visą duomenų pateikimą tenka klientui. Tad pasirūpinkite, jog Jūsų krovinys į reikiamą vietą nukeliautų saugiai ir nepažeisdamas jokių įstatymų.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *