Kokios priežiūros reikalauja plytelės?

Namai ir aplinka

plytelės

Nors keramikinės plytelės dažniausia naudojamos vonios ir virtuvės grindims, tačiau jas taip pat galima pamatyti ir kitų kambarių apdailoje, tiek dalinai, tiek ir kaip pilną sprendimą. Ši medžiaga yra labai patvari ir nebijo drėgmės bei temperatūros pokyčių, be to labai gerai dera su šildomų grindų sprendimais. Būtent šie ypatumai ir leidžia jas rinktis įvairiems interjerams. Tačiau, nežiūrint į savo ilgaamžiškumą, net ir plytelės reikalauja tam tikros priežiūros, kad kuo ilgiau galėtų išlaikyti nepriekaištingą išvaizdą.

Nepriklausomai nuo to, kokios plytelės yra ant grindų – jų ilgaamžiškumą įtakoja tai, kaip jos yra valomos. Juk net ir pačias brangiausias ir kokybiškiausias galima nesudėtingai sugadinti. Grindų danga pastoviai patiria įvairaus pobūdžio poveikius, todėl, norint ilgiau ją išsaugoti reikėtų imtis šių veiksmų:

  • Stenkitės šluoti grindis kuo dažniau. Kasdien atliekant šią procedūrą, pašalinsite dulkes, purvą, smėlį ir druskas, kurios į patalpas patenka ant batų ir gali braižyti net ir pačias tvirčiausias akmens masės plyteles.
  • Prie įėjimo reikėtų patiesti kilimėlį, kad įeinant galima būtų nusivalyti kojas ir taip sumažinti abrazyvinių dalelių patekimą į patalpas. Bent kartą per metus, reikėtų įtrinti plyteles specialiu vašku. Jis suteikia plytelėms daugiau blizgesio ir apsaugo jas. Pasidomėkite turimų plytelių apsaugos nuo susidėvėjimo klase. Kuo ji žemesnė, tuo dažniau reikėtų jas valyti. Matinės plytelės labiau kaupia nešvarumus. Tokią dangą reikėtų įprasti valyti net tada, kai iš pirmo žvilgsnio ji atrodo švariai, tokiu būdų ji ilgiau išlaikys savo tikrąją išvaizdą.
  • Valant plyteles reikėtų naudotis maksimaliai minkštomis šluotomis, o siurbiant uždėti specialius antgalius. Renkantis plyteles grindų dangai, susipažinkite su unideco.lt siūlomu asortimentu ir galimai čia rasite tinkamą variantą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *