Kas yra manikiūras ir pedikiūras

PaslaugosSveikata ir grožis
manikiūras fabijoniskės

Manikiūras ir pedikiūras – plačiai paplitę reiškiniai šiandien. Rankų ir kojų nagai – viena svarbiausių kūno vietų, reikalaujančių ne tik higienos, bet ir tapusių įvaizdžio dalimi.

Rankos – moters vizitinė kortelė. Taigi, nenuostabu, kad šiandien manikiūro paslaugomis naudojasi daugelis moterų.

Pats paprasčiausias ir labiausiai paplitęs yra klasikinis manikiūras. Jis atliekamas lengvai ir greitai, tačiau yra efektyvus, padedantis atnaujinti net labiausiai apleistus nagus.

Klasikinis manikiūras yra atliekamas tokiu būdu: iš pradžių sausiems nagams yra atliekamas nagų dildinimas su dilde, po to ant nagų odelių yra užtepamas specialus kremas, kuris suminkština odeles. Tada rankos yra pamerkiamos į vonelę su šiltu vandeniu ir aromatiniu aliejumi. Rankoms pakankamai atmirkus odelės yra nustumiamos ir pašalinamos specialiomis žirklėmis. Klasikinis manikiūras yra užbaigiamas nagų poliravimu, lakavimu ir galiausiai yra užtepamas specialus nagų tvirtiklis tam, kad nagai ilgiau išliktų nepriekaištingi.

Kita manikiūro rūšis – karštas manikiūras. Tai klasikinio manikiūro atmaina, turinti gydomųjų ir atkuriamųjų savybių. Šis manikiūras atliekamas  į šildomą vonelę įpilant specialaus losjono. Šis losjonas yra prisotintas įvairiausių komponentų, kurie maitina ir sustiprina nagus. Nagų odelės atstumiamos yra lygiai taip pat kaip ir klasikiniame manikiūre. Karštas manikiūras ypač tinka žmonėms, kurių oda sausa.

Dar viena rūšis – europietiškas manikiūras. Jis laikomas pačiu nekenksmingiausiu, nes ant nagų odelių yra uždedama speciali priemonė, sudaryta iš specialių vaisių ir pieno rūgščių. Užtepus šios priemonės nagų odelės suminkštėja, jas galima lengvai nustumti su apelsinmedžio lopetėle. Europietiškas manikiūras yra užbaigiamas padengiant nagus laku, po to, specialiu nagų stiprinimui skirtu aliejumi.

Vienas seniausių ir populiariausių manikiūrų – prancūziškas, naudojamas iki šiol. Manikiūras atliekamas nagų paviršių padengiant skaidriu pagrindu, o galiukus nudažant baltos spalvos laku. Tam, kad nagų linijos būtų lygios, yra rekomenduojama atliekant šį manikiūrą naudoti specialius trafaretus. Po to, kai baltas nagų lakas nudžiūva, trafaretą reikia nuimti ir visą nagų paviršių padengti švelnaus atspalvio laku.

Pedikiūro – kojų nagų priežiūros – paslauga ne mažiau svarbi nei manikiūras. Pedikiūro rūšių gausa grožio salonuose ne ką mažesnė už manikiūro.

Pagrindinės pedikiūro rūšys: greitasis (express) – procedūros metu tvarkomi tik nagai – jiems suteikiama forma, sutvarkomos odelės, nulakuojami nagai; įprastas arba klasikinis su paprastu lakavimu – procedūra, kurios metu puoselėjamos visos pėdos: nuo pat kulnų iki pirštų galiukų, žinoma, daugiausia dėmesio skiriant nagams; lakavimas geliu – tai ilgalaikis pedikiūras;

Klasikinį (higieninį) pedikiūrą rekomenduojama atlikti bent kartą per 2–3 mėn., arba nuo 4–6 kartų per metus, bet jei tik galimybės leidžia, tokiu pedikiūru galite pasilepinti kartą per mėnesį. Dar vienas variantas – vieną mėnesį rinktis klasikinį, o kitą – greitąjį pedikiūrą.

Manikiūro ir pedikiūro paslaugos atliekamos grožio salonuose Fabijoniškėse – Kirpkis LT (Ukmergės g. 315B). Manikiūro kainos svyruoja nuo 3 iki 17 eurų, tuo tarpu pedikiūro – nuo 15 iki 30 eurų. Kaina priklauso nuo pasirinktos pedikiūro/manikiūro rūšies ir papildomų paslaugų – nagų lakavimo ir kt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *