Kodėl svarbu įvertinti nekilnojamąjį turtą?

Namai ir aplinkaPaslaugos

turto vertinimas

Kai reikia ištraukti dantį, keliaujame pas odontologą, jei norime profesionalaus makiažo – kreipiamės į vizažistą, o susidūrę su įstatymų pažeidimu skambiname policijai ar kreipiamės į teisininkus. Mums atrodo natūralu, kad šiuos klausimus ar problemas mums gali išspręsti tik profesionalai ir savo srities specialistai. Deja, kai kalba pasisuka apie nekilnojamąjį turtą, dažnai žmonės mano, kad turi pakankamą kompetenciją priimti svarbius sprendimus be reikiamos pagalbos. Pavyzdžiui, būsto remontą atlieka patys ar namus įsigyja be jokio išankstinio vertinimo. Dažniausiai tokie bandymai viską pasidaryti patiems baigiasi tuo, kad darbas būna atliktas nekokybiškai ar vėliau paaiškėja, jog pirkėjas priėmė neteisingą sprendimą. Perkant būstą tiesiog būtinas nekilnojamojo turto vertinimas. Kodėl jis reikalingas?

Padeda sutaupyti laiko ir pinigų

Būsto įsigijimas yra gana rimtas įsipareigojimas. Kuo daugiau informacijos žinosite apie planuojamą įsigyti būstą, tuo geresnį sprendimą priimsite. Nekilnojamojo turto vertinimas leis sužinoti, ar pardavėjo norima suma yra protinga ir ar būsto likvidumas yra vertas jūsų dėmesio. Žinodami šiuos faktus galite sutaupyti daug laiko ir nedelsti su pasiūlymais, kurie nėra naudingi jums. Taip pat vėliau nereikės gailėtis, jog padarėte klaidą ir skubėdami įsigijote ne tokį būstą, kuris būtų buvęs tinkamiausias.

Būtinas jei norite įsigyti savo būstą

Nors būsto kainą dažniausiai pardavėjai nurodo savo nuožiūra ir gali ją keisti praktiškai pagal nuotaiką, turto rinkos vertė nekinta taip greitai. Todėl, prieš suteikdami paskolą būstui, bankai privalo žinoti tikrąją perkamo nekilnojamojo turto vertę. Jei neturite pakankamų santaupų, kad būstą įsigytumėte patys, ir ketinate kreiptis į banką dėl paskolos, jums reikės pateikti pažymą, kurią išduos nepriklausomas vertintojų biuras. Jei būsto pardavėjas reikalauja kur kas didesnės sumos, nei jis yra vertas, bankas jums neišduos visos paskolos ir likusią dalį turėsite padengti patys. Tačiau atsidūrus tokioje situacijoje reikėtų gerai pagalvoti, kokią naudą šiame sandėryje gausite jūs ir ar tikslinga už būstą mokėti kur kas didesnę nei rinkos vertę.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *