Per skatinimo plano priemones verslui prieinama 1,4 mlrd. litų. Dar 820 mln. Lt paskolų bus pradėtos teikti rugsėjį

IT naujienos

Ekonomikos skatinimo plano (ESP) finansavimo priemonė, per kurią verslas galės gauti iki 1,5 mln. eurų paskolas, pradės veikti rugsėjį. Tai šiandien pažadėjo Europos investicijų fondo (EIF) vadovas Richardas Pelly susitikime su ūkio ministru Dainiumi Kreiviu ir finansų ministre Ingrida Šimonyte.

„Susitarėme dėl aktualiausios šiuo metu priemonės – didžiųjų kreditų teikimo mažoms ir vidutinėms įmonėms – įgyvendinimo. Rugsėjį EIF pasirašys sutartis su 3 Lietuvoje veikiančiais bankais ir įmonės galės kreiptis į juos dėl didelių paskolų suteikimo“, – sakė ūkio ministras Dainius Kreivys.

Per šiuos tris bankus verslui bus išskolinta 820 mln. Lt (50 proc. – Europos Sąjungos lėšos, dar 50 proc. bankai pridės savo lėšų). Įmonė galės gauti paskolą iki 1,5 mln. eurų apyvartinėms bei investicinėms lėšoms papildyti.

Sutartis su bankais planuota pasirašyti anksčiau, tačiau, pasak R. Pelly, to nepavyko padaryti laiku dėl sudėtingų procedūrų. Anot jo, finansiniai instrumentai, kuriuos Lietuvos Vyriausybė naudoja Ekonomikos skatinimo plane, yra nauji, inovatyvūs, taigi nauja ir jų įgyvendinimo praktika, kuri yra pakankamai sudėtinga. R. Pelly pabrėžė, kad, įsisavindama ES paramą, Lietuva labai sumaniai išnaudoja finansinės inžinerijos instrumentus ir tuo pirmauja tarp ES šalių.

Kol pradės veikti EIF priemonės, įmonės gali naudotis jau veikiančiomis ESP priemonėmis, per kurias yra pasiekiami daugiau kaip 1,4 mlrd. litų, iš kurių beveik milijardas jau yra įsisavinti. Aktyviausiai įmonės naudojasi kreditavimo bei palūkanų kompensavimo priemonėmis, nes šios sprendžia bene opiausią problemą – apyvartinių bei investicinių lėšų trūkumą.

One thought on “Per skatinimo plano priemones verslui prieinama 1,4 mlrd. litų. Dar 820 mln. Lt paskolų bus pradėtos teikti rugsėjį

  1. Pirmiau verslas sužlugdomas, o poto gaivinamas, įdomi strategija tos mūsų valdžios 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *