Ar turi šansų “išgyventi” mažieji hostingo paslaugų tiekėjai..?

IT naujienos

Prieš keletą metų Lietuvoje išpopuliarėjo pigus sms hostingas. Tuomet web savininkus tenkino tai, jog galėjo užsisakyti pigias, greitas paslaugas. Tokios paslaugos ypatingai išpopuliarėjo jaunimo bei warez (nelegalaus turinio svetainės) siuntinių svetainių savininkų tarpe.

Tačiau pigi prekė dažnai būna nekokybiška. Taip yra ir su pigiu sms hostingu. Kadangi tokių hostingų svetainės yra mažai kontroliuojamos, tad prasidėjo įvairios problemos susijusios su web savininkų pažeidimais, nuo kurių nukenčia ir kiti hostingo vartotojai. Dėl šių priežasčių prasidėjo web savininkų kelionės iš vieno pigaus hostingo į kitą.

Norint užtikrinti kokybiškas hostingo paslaugas reikalinga pakankamai brangi įranga, o šitos prabangos pigaus hostingo paslaugų tiekėjai negalėjo sau leisti. Nepaisant techninių nesklandumų toki web talpinimo serveriai buvo populiarūs iki tos dienos kol didieji hostingo tiekėjai ženkliai sumažino savo paslaugų kainas.

Šiai dienai pigaus sms hostingo paslaugų taip pat galima rasti internete, tačiau jis jau nebe toks populiarus. Pagrindinė to prie priežastis – kokybiškas hostingas tapo prieinamesnis net ir jaunimui, kurie negali pasigirti didelėmis pajamomis.

Tad grįžtant prie esminio klausimo, šiai dienai sms hostingas gali surinkti tik labai menkas pajamas, nes visų pirma sms paslaugų tarpininkai pasiima didžiąją pajamų dalį, o ir tos vartotojų kiekybės, kokia buvo ankščiau jau nebėra.

Lietuva inter NETee-Lietuva.NET

One thought on “Ar turi šansų “išgyventi” mažieji hostingo paslaugų tiekėjai..?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *