Smulkių IT įmonių klubas

IT naujienos

Kiek ankščiau rašėme apie mūsų projekto (e-lietuva.net) iniciatyvas kurti Lietuvos jaunųjų verslininkų klubą, o šiandien gavome spaudos pranešimą apie smulkių IT įmonių klubą, jo kūrimąsi, naujų narių priėmimą, todėl skubame pasidalinti šia informacija su mūsų puslapio lankytojais.

Šiais metais veiklą pradėjusi UAB „Technologinių inovacijų grupė“ (TIG) įsteigė specializuotą socialiai atsakingų IT įmonių klubą, į kurį susibūrė penkios mažos ir vidutinės bendrovės. Tikimasi, kad iki metų pabaigos TIG Verslo klubo narių skaičius sieks 15.

„Suvieniję jėgas, galėsime išspręsti daugiau socialinių ir aplinkosaugos problemų, ypač didelį dėmesį ketiname skirti visuomenės švietimui, – sako Kęstutis Tamošiūnas, TIG Verslo klubo steigėjas ir vadovas. – Technologinės inovacijos skatina ekonominę, mokslinę ir socialinę plėtrą, todėl dirbdami kartu ne tik kursime novatoriškus IT sprendimus, bet ir skatinsime jų pasisavinimą bei plėtrą.“

Klubo narėmis jau tapo UAB „Verslo inovacijų grupė“, UAB „Atviros informacinės sistemos“, UAB „Technologinių inovacijų grupė, UAB „Deftools“ ir UAB „Devela“. Dar 10 bendrovių svarsto galimybę prisijungti artimiausiu metu.

„Siekdami pasirinkti geriausius partnerius ir išvengti tarpusavio konkurencijos, naujus narius renkamės itin kruopščiai“, – pasakoja klubo iniciatorius.

Anot p. Tamošiūno, TIG Verslo klubo nariai bendradarbiaus ne tik vykdydami visuomeninius projektus, bet ir plėtodami verslą, taigi klubas turi ir klasterinės veiklos požymių.

„Dirbsime pagal vieno langelio principą, t. y. bendraudamas su viena įmone, klientas gaus visas jam reikalingas paslaugas, – tikina TIG Verslo klubo iniciatorius. – Kartu galėsime greičiau reaguoti į individualius klientų poreikius, lanksčiai ir profesionaliai juos patenkinti.“

Pono Tamošiūno teigimu, teikdamos kompleksines paslaugas įmonės efektyviau konkuruos rinkoje. Be to, susivienijimas suteiks papildomų galimybių pasinaudoti ES struktūrine parama, leis aktyviau dalyvauti viešuosiuose konkursuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *