Elektroninė prekyba – Kurjeriai – Lex system

Prekyba

Elektroninėje prekyboje viena iš sudėtinių verslo sistemos dalių yra prekės pristatymas. Prekes galima pristatyti patiems, siųsti paštu ar per kurjerius. Populiariausia žinoma siųsti per kurjerius, iš rankų į rankas. Jei prekės svoris iki 2 kg, pristatymas klientui į namus per kurjerius kainuos apie 12-15 litų su PVM, priklausomai nuo to kokios įmonės paslaugos pasirinksite.

Mūsų įmonė šiuo metu bendradarbiauja su Lex system kompanija, nes būtent ši įmonė pateikė ekonomiškiausią pasiūlymą. Žinoma, el.prekyboje svarbu ne tik kaina, bet ir paslaugų kokybė, todėl kol kas atidžiai sekame ar pristatymai vyksta sklandžiai ir po keletos savaičių ar mėnesių jau galėsime palikti atsiliepimą apie šią įmonę.

Jei jau esate naudojąsi šios siuntų gabenimo paslaugas teikiančios įmonės paslaugomis, kviečiame palikti atsiliepimą komentaruose.

3 thoughts on “Elektroninė prekyba – Kurjeriai – Lex system

  1. alėdinė istorija, su “tarptautine kompanija” pavadinimu Lexsystem.
    Nusprendžiau vienai pažįstamai nusiųsti kalėdinę staigmeną. http://www.dovanuguru.lt užsakiau dovanėlę gruodžio 16-ą dieną. Labai puikus aptarnavimas, net sekmadienio vakarą, man gyvai internetu (live chat) paaiškino kas ir kaip, sutarėm kaip išsaugoti mano (kaip siuntėjo) anonimiškumą, nes nenorėjau kad gavėja žinotų nuo ko dovana. Buvau informuotas, kad per dieną ar dvi – kogero kurjeriai nespės pristatyti, mat prieššventinis periodas, bet iki šeštadienio (gruodžio 22 d. imtinai) – 100% dovana bus pristatyta. Viskas buvo labai šaunu ir tikrai esu dėkingas Dovanų guru kolektyvui. Po Kalėdų, norėdamas išsklaidyti nežinomybės skraistę, paklausiau pažįstamos, ar pas ją buvo apsilankę kurjeriai. Pamačiau nustebusį veidą ir išgirdau klausimą:
    -Kokie dar kurjeriai?
    – O ką, neskambino, kad nori pristatyti siuntą?
    – Na skambino (kaip ir buvom sutarę su Dovanų guru, jie patys jai pasiskambino), pasitikslino adresą, ir pasakė kad vėliau paskambins jau vairuotojas ir sutars dėl siuntinuko pristatymo laiko. Maniau, kad nori atvežti kokią nors eilinę reklamą. Bet joks vairuotojas taip ir nepaskambino.
    Taigi mano pažįstama ir pamiršo, kad jai kažkas kažką žadėjo. Staigmena jau buvo sugadinta, nes nejučiom išsidaviau, kad bus nuo manęs dovana, bet smagioji istorijos dalis tik prasideda.
    Jau po Naujųjų, sausio 3d, aš ramiu veidu jos klausiu:
    -Kaip dovana? Gaila, kad sugadinta staigmena…
    Vėl atsakymas:
    -Kokia dovana?
    -Tai negi dar negavai? Gal skambino, bet nesutarėt dėl patogaus laiko?
    -Tai kad niekas neskambino…
    Tada jau mano kantrybė trūko, skambinu į Dovanų guru ir klausiu:
    -Su kokia kurjerių tarnyba, buvo išsiųstas mano užsakymas?
    Manęs paklausė užsakymo numerio ir jį išgirdę, dar paminėjo, kad prisimena tą šaunų sumanymą ir labai nustebo:
    -O ką, kažkas negerai su siunta?
    Sakau, kad nežinau, nes ji dar nepristatyta… Manęs puolė nuoširdžiai atsiprašinėti ir pasakė, kad dovanėlė išsiųsta per Lexsystem kurjerių tarnybą, o pastaroji dievagojosi, kad visos siuntos bus pristatytos iki Kalėdų netgi pasiūlė išsiūsti dar kartą. Bet, taip pat paminėjo, kad aš jau net ir ne antras, o gal ir ne trečias klientas, kuris skundžiasi negavęs siuntos. Bešnekant toliau, paprašau ir man davė Lexsystem suteiktą siuntos sekimo kodą (tracking number). Patikrinau internetinėje siuntų sekimo sistemoje – Lexsystem sandėliuose siunta užregistruota gruodžio 18-ą dieną. Skambinu į Lexsystem. Nei vienu iš dviejų duotų “tarptautinės kompanijos” klientų aptarnavimo telefono numerių, neįmanoma prisiskambinti – niekas nekelia. Pasidarė keista. Susirandu vadovo mobilaus telefono numerį. Paskambinau – pakėlė. Atsiprašiau, kad trukdau vadovą tokiu klausimu, bet kitais telefono numeriais neprisiskambinau. Bandžiau pasidomėt, kodėl galėjo įvykti toks nesusipratimas? Manęs paklausė kokiu adresu turėjo būti pristatyta siunta. Pasakiau. Pažadėjo už kelių minučių perskambinti ir informuoti. Tai buvo sausio 3-ią diena kelios min po 13-tos valandos. Iki 15-tos valandos nesulaukęs skambučio, vėl skambinau į klientų aptarnavimo tarnybą. Pamaniau, kad vadovas tiesiog perdavė mano problemą, atsakingiems asmenims. Šį kartą pakėlė ragelį, bet kaip supratau iš pokalbio, apie tokią problemą girdi pirmą kartą. Paklausė siuntos numerio, ir vėl pažadėjo perskambinti. Valandą nesulaukęs skambučio vėl skambinau ir klausiau, kas nutiko, kodėl manęs niekas neinformuoja? Man atsakė:
    -Žinote, aš parašiau elektroninį laišką atsakingiems asmenims ir man dar neatrašė. Tikrai užvirė pyktis, bet susitvardęs primygtinai prašiau išsiaiškinti, kodėl vyksta toks vėlavimas. Mane pradėjo raminti, kad siunta nedingus, tiesiog nepristatyta. Juokas per ašaras, dovana nėra brangi, bet tai kalėdinis siurprizas! Darbuotoja supratusi, kad kogero negražu, pažada kad pati nedelsiant pasiskambins gavėjai ir paderins laiką, netgi pasistengs pristatyti nedelsiant, vakariniu reisu (primenu, tai sausio 3 d., ketvirtadienis).
    Sausio 7-ą dieną, pirmadienį, vėl paklausiau pažįstamos, ar gavo tą nelemtą siuntinį? Vėlgi atsakymas tas pats, kad ne, tiesa patvirtina, kad kažkokia moteriškė ketvirtadienį vakare skambino ir pažadėjo, kad penktadienį atveš (apie tą pačią dieną, jau net nebebuvo kalbos).
    Šį kartą jau net nebebandau skambinti į klientų aptarnavimo skyrių, nes man tai jau labiau asocijuojasi su klientų ignoravimo skyrium. Skambinu tiesiai vadovui:
    – Labas vakaras, ar jums dar nenusibodo klausytis klientų keiksmažodžių?
    – O kas nutiko?
    – Kiek dienų, pas jus trunka kelios minutės? Žadėjot perskambint dar ketvirtadienį po kelių minučių, o šiandien jau pirmadienis ir nepaisant to – siunta nepristatyta.
    – Aš buvau perdavęs vadybininkui išspręsti šią problemą, bet prašau pakartokite siuntos numerį.
    Pakartoju. Man vėl ima žadėti, kad perskambins už kelių minučių, bet man jau nebesinori tikėti. Patikina, kad nedelsiant pasiskambins tiesiai vairuotojui, susiskambins su gavėja ir informuos mane. Nelieka nieko kito, kaip mėgint tikėti. Šįkart išties paskambina gavėjai, bet kadangi jau 16-ta valanda, pareiškia kad negali pristatyti šiandien, nes jie dirba tik iki 17-tos. Paklausus nuo kelių? Atsakymas nuo 8-ių. Na išties pasidaro įdomu, kaip su tokiu darbo laiku, galima pasirašyti dovanų pristatymo sutartį fiziniams asmenims ir dar prisižadėti viską pristatyti iki Kalėdų!
    Netyčia mano pašnekesius nugirdęs kolega, atsargiai paklausia, o kokia kurjerių tarnyba čia taip dirba? Atsakiau, kad Lexsystem. Kolegos veide nušvinta plati šypsena ir jis padeda ant stalo kažkokį iš balos ištrauktą ir panašu kad dar porą kartų automobiliu pervažiuotą voką. Klausiu, o čia kas? Atsakymas paprastas, pasirodo, viena valstybinė organizacija, siuntė mums pasirašytą sutartį per tą pačią Lexsystem. Paaiškėja kad vokas iš Vilniaus į Vilnių keliavo tikrai ne dieną ar dvi, bet virš savaitės…
    Mano didžiulei nuostabai suskamba mano telefonas. Skambina tas pats Lexsystem vadovas. Informuoja, kad klientė paprašė atvežti į kitą vietą, dėl to siuntą pristatys rytoj. Laukiu kas bus toliau, na tikiuosi išgirst kažkokį bentjau atsiprašymą, bet to nesulaukęs, klausiu pats:
    -Ar nemanot, kad būtų padoru bentjau atsiprašyti?
    Pasigirsta bandymas sakyti atsiprašome, bet kai pats to paprašai, tai jau toliau klausytis nebesinori ir išsakau visą savo nepasitenkinimą:
    -Ar Jūs manote kad tai tiesiog nesusipratimas? O Jūs norėtumėte gauti kalėdinę dovaną sausio 8-ą dieną? Ir apskritai, jūsų darbe tai ne atsitiktinumas o tendencija! Priduriu ir papasakoju apie jų įmonės mums pristatytą voką. Vėlgi manęs paklausia, kokiu adresu buvo pristatytas vokas ir pažada išsiaiškinti, bet kažkodėl rezultatas pradeda nebedominti…
    Gal ir perdaug išsiplėčiau, bet komentaras manau aiškus…

  2. Mieloji Ponia,
    Ar Jus isitikinusi kad siuntejas viska padare iki galo teisingai?
    Ant siuntos nurode tinkama pristatymo laika jei gavejas fizinukas?
    Ar esate tikra kad gavejai nebuvo skambinta dienos metu ir veliau perskambinta i praleista tel. Nr.? Nemanom.
    Gruodis buvo sunkus metas del paciu lietuviu menteliteto viska daryti paskutine minute. Tikites kad uz 5 litus Jums privalo buti paklota zeme po kojom? Atsipeikekite. Kokybe kainuoja, todel kartais reikia tiesiog pamoketi brangiau ir nereiks pilti purvo ir klykauti.

  3. Galiu pasakyti , kad lex system turetu vadintis PROBLEM SYSTEM, jau kai siuncia lexai, tai vien bedos, pats turi gaudytis siuntas. Galiu pasakyti tik tiek,kad didziausia klaida kokia galima padaryti tai pasirinkti lex system. Uztenka googleje isivesti lex system ir pamatysite tukstancius neigiamu atsiliepimu apie juos, pasiskaite elektronines prekybos forumus rasite el.parduotuviu atsiliepimus,kad lex yra prasciausi is prasciausi. Nori prazilti anksciau laiko? Rinkis lex’a 🙂

    Tikrai galima dirbti su kokiais DPD ar TNT kurie irgi duoda pakankamai geras nuolaidas ir jokiu problemu nebuna, bet tik ne su lexais..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *