Prekyba internetu. Nauda ir trūkumai

Prekyba

Prekyba internetuDidieji prekybos centrai išlaiko savo dominuojančią vietą pirkėjų akyse prekyboje. Tačiau, prekyba internetu įgauna vis daugiau paklausos. Kodėl? Pliusų ir minusų principu sudėliosime šios prekybos srities augimo priežastis.

Nauda

1. Neribojamas prekybos laikas. Internete tai įmanoma daryti – prieš darbą, po darbo, dieną, naktį. Tuo metu, kada Jums patogiausia.
2. Laiko taupymas. Nebūtina niekur važiuoti. Įsijungiate internetinę parduotuvę ir „dedi prekes į krepšelį“. Tad net negaluodamas galite dalyvauti pirkimuose.
3. Jums atsiveria platus internetinių parduotuvių pasirinkimas. Taip pat, ir produktų gausa. Nemažai prekių nerasite Lietuvos parduotuvėse. Nereikės važinėtis po skirtingas parduotuves ir gaišti laiką ieškant. Tai yra aktualu gyvenantiems kaimo vietovėse. Kelių mygtukų paspaudimas leis pašalinti kelionės išlaidas ir susidarantį paieškos nuovargį.
4. Kainų skirtumai kaip ant lėkštutės. Neretai prie prekės galima rasti nuorodą į kitus puslapius, kur prekiaujama norimu produktu ar paslauga. Vėl gi grįžtame prie laiko taupymo.
5. Prekyba internetu teikia nuolaidas. Įvairios svetainės teikia nuolaidas, vykdant pirkimą internetu. Pavyzdžiui, tai yra taikoma autobusų bilietams. Kitos svetainės suteikia nuolaidą užsiregistravus. Norite sutaupyti procentą nuo sumos ir prisidėti prie kitos prekės – naudokitės šia paslauga.
6. Galimas stresas su kuriuo susidursite prekybos vietoje pašalinamas. Jūsų namuose kompiuteryje gali skambėti tik Jums patinkanti melodija, o ne žmonių minios ūžesys. Žinoma, nereikia grūstis ilgiausioje eilėje, kol gaunate ko norite.
7. Artėja draugo gimtadienis, bet jis gyvena Hjustone. Nebėda! Interneto galimybės plačios. Išsirenkate, užsakote ir informuojate, kur siųsti. Staigmena bus gražiai supakuota ir paruošta Jūsų artimam žmogui nustebinti.
8. Privatumas. Nenorite leisti žinoti, kas Jūs ir kaip atrodote? Jūsų prekė ar paslauga glumina? Prekyba internetu išsaugos dalinį privatumą, neturėsite tiesioginio kontakto su pardavėju.

Trūkumai

1. Kompiuteris namuose. Jums teks jį įsigyti, norint naudotis šia galimybe. Kitaip tariant, pradinė investicija. Žinoma, jį naudosite ne tik tam reikalui.
2. Būtina interneto prieiga. Ji iššaukia išlaidas kas mėnesį. Patartinas greitas internetas. Jeigu jo nėra, tai gali užtrukti ir atimti nemažai Jūsų laiko.
3. Ribotos galimybės apsipirkti nepilnamečiams ir paaugliams. Neretai tokio amžiaus asmuo neturi internetinės bankininkystės duomenų ir negali naudotis teikiamomis paslaugomis. Tad reikia tikėtis tėvų malonės. Šis atvejis laikoma nemažu minusu.
4. Apmokėjimo klaidos. Permokėję parduotuvėje Jūs galite pasiteirauti pardavėjo dėl įsivėlusio nesklandumo. Deja, dažniausiai iškilus tokiai problemai internete pinigai nebus gražinti.
5. Garantija. Yra galimybė, kad internetinė parduotuvė, kurioje įsigijote produktus ims ir bankrutuos. Jūsų garantija išnyks su ja. Tad visada pasidomėkite ja prieš nuspręsdami pirkti.
6. Kokybės ir tinkamumo patikrinimas. Negalite būti tikri, kad Jūsų prekė idealiai Jums tiks, todėl įmanoma „nudegti“. Taip pat, reikia žinoti, kad grąžinimo politika nėra tokia lanksti kaip įprastoje parduotuvėje. Nors gali būti gražinta, bet Jums teks susidurti su aibe formalumų, kaip susisiekimas su parduotuvės administracija, prekės siuntimas paštu ir laukimas. Tuo metu galėjote nuvažiuoti į parduotuvę ir sutvarkyti viską greičiau.
7. Prekės parsiuntimas iš užsienio gali turėti didelį „shipping`o“ mokestį. Galite greitai apsirinkti. Tarkim, pamatote norimą prekė labai pigiai ir puolate pirkti, bet nepasižiūrite, kokie atsiuntimo mokesčiai. Tokiu būdu galite prarasti nemažą kiekį pajamų.
8. Kreditinės kortelės nesaugumas. Yra labai gudrių kompiuteristų, kurie moka pavogti kreditinės kortelės slaptažodžius, kuriuos pirkdamas internete įvedei mokant už prekę . Nesvarbu, kad rašoma, jog tavo duomenys nebus naudojami ir jie yra saugūs, tačiau visada pasidomėk apie kompaniją, kurioje apsipirkinėji, kad po to netektų gailėtis.

Prekyba internetu turi ir teigiamų ir neigiamų požymių, bet ji tikrai turės paklausą ateityje. Ji patogi ir patraukli pirkimo erdvė, tačiau vartotojas turi plačiau pasidomėti internetinių paslaugų tiekėjų patikimumu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *