LEGO istorija: nuo medinių žaislų iki dabartinių konstruktorių

Namai ir aplinka

LEGO kaina 

Visi kažkada buvome vaikai ir visi žinome, kokie tuo metu mums svarbūs buvo žaidimai ir jų tendencijos. Vieniems daugiausia laimės teikė skudurinės Onutės, kiti jau pirmoje klasėje mokėjo pulteliu valdyti sudėtingų konstrukcijų automobilių modeliukus. Bet turbūt yra vienas žaislas, apie kurį svajojo visi praėjusios ir mūsų kartos vaikai. Tai LEGO kaladėlės. Atsiradusios dar 1949 metais, jos sužavėjo ne tik mažuosius, bet ir suaugusius. Nuo tada jų populiarumos tik auga ir nesiliauja sustojęs. Trumpai apžvelkime kaladėlių istoriją: kaip vystėsi prekės ženklas, jo paplitimas ir LEGO kainos.

LEGO istorija

LEGO atsirado Danijoje, o jos įkūrėjas yra O.K.Christiansenas, kuris turėjo savo medienos apdirbimo dirbtuves. Nors jo dirbtuvės buvo visiškai sudegintos karo metu, po karo jos buvo atstatytos ir 1949 m. pagamino pirmąją plastikinę LEGO kaladėlę, nuo kurios prasidėjo visas žaislų verslas.

Plastikinės LEGO kaladėlės iš pradžių nebuvo tokios populiarios, nes rinkoje karaliavo mediniai ir metaliniai žaislai. Tačiau įmonės įkūrėjas nepasidavė ir sugalvojo būdą pritraukti daugiau susidomėjimo: jis pasiūlė unikalią LEGO kaladėlių sistemą, iš kurios buvo sudėliotas miesto planas.

Įdomūs faktai apie LEGO kaladėles

Jei esate LEGO kaladėlių entuziastai arba jas perkate savo vaikams, jums turbūt įdomi ne tik prekės ženklo istorija, bet ir įdomūs faktai apie jį. Dalinamės keletu faktų, kurių greičiausiai nežinojote.

  • Vienam pasaulio gyventojui tenka 86 lego kaladėlės.
  • Skirtingai nei daugelis žaislų, LEGO kaladėlės nėra gaminamos Kinijoje. Pagrindinės gamyklos įkurtos Danijoje, Čekijos Respublikoje, Vengrijoje ir aplink.
  • 6 „2×4“ LEGO kaladėlės galėtų būti sujungtos daugiau nei 915 mln. būdų.

LEGO kainos

Dar vienas dalykas, kuriuo garsėja šios kaladėlės – LEGO kainos. Nors jos labai skirtingos ir priklauso nuo konstrukcijos sudėtingumo, brangiausi ir rečiausi rinkiniai gali būti verti ir kelių tūkstančių eurų. Taip pat dažnai sakoma, kad LEGO kaladėlės yra vertingesnė investicija už auksą ar kai kurias akcijas. Visgi nereikėtų išsigąsti – čia kalbame apie išskirtinius arba itin retus modelius, o įprastų LEGO galite ieškote žaislų parduotuvėse, įvairiomis kainomis.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *